Praznjenje greznic
13. aprila, 2021
Pokaži vse

Pregled kanalizacije s kamero

Kanalizacija je nekakšno zbirališče vseh odpadkov, ki jih ljudje povzročimo zaradi bivanja. Navadno se v kanalizacijo stekajo fekalije iz straniščne školjke. Vsako stanovanje oziroma zgradba ima straniščno školjko, kamor ljudje hodimo in opravljamo potrebe. Ravno zaradi tega je potrebno imeti zbirališče vseh teh, tako imenovanih ‘človeških odpadkov’ v kanalizaciji. Večja mesta in bolj urbana območja že imajo urejene komunalne odplake medtem, ko je potrebno pri bolj odročnih mestih še vedno inštalirati oziroma vgraditi greznico.

pregled kanalizacije s kamero

Vse to pa pomeni, da je potrebno kanalizacijo redno prazniti oziroma jo vzdrževati. Nenazadnje gre za fekalije, ki ne smejo priti v okolje, sicer ga lahko precej onesnažijo. Predleg kanalizacije s kamero je torej nujno potrebno. Zakaj?

Preden se odločimo za sanacijo kanalizacije je potrebno temeljito pregledati kanalizacijsko cev. Na takšen način najlažje določimo mesto poškodbe, pregledamo za morebitne druge težave, ki jih kasneje po potrebi odpravimo. Takoj, ko se najde napaka na kanalizacijski cevi, jo je potrebno nemudoma odpraviti. Kako se opravi pregleda kanalizacije s kamero?

Pregled je primeren za cevi od 4 centimetra premera in vse do 100 centimetrov. Poznamo več vrst kamer, s katerimi se lahko pregled opravi. Poznamo daljinsko vodene in robotske, ki snemajo odtočne cevi, kanalizacijo ter vertikalne cevi. Odvisno od zapletenosti sistema ter seveda od same izgradnje kanalizacije. Takoj, ko je temeljit pregled opravljen, je potrebno zbrati vse informacije in odpraviti morebitne napake. Najbolje je, da za takšne preglede pokličete strokovnjake, ki bodo delo opravili tako, kot je potrebno  – natančno ter seveda profesionalno. Nenazadnje gre za nujno potrebno opravilo, ki ga mora opraviti vsak lastnik posestva, kjer je vgrajena kanalizacija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja