Praznjenje greznic
13. aprila, 2021
Odvoz fekalij
13. aprila, 2021
Pokaži vse

Čiščenje kanalizacije

V vsakem gospodinjstvu dnevno nastaja ogromno odpadnih voda, ki nemalokrat povzročijo številne nevšečnosti kot so npr. zamašene odtočne cevi. Najpogosteje se zamašijo odtočne cevi v kuhinji in kopalnici. V kuhinji predvsem zaradi maščob in olj ter ostale nesnage, ki se zliva v kuhinjski lijak in s tem posledično tudi v odtok. V kopalnici pa do zamašitve pogosto pride zaradi drugih nečistoč kot so npr. lasje in dlake. Prav tako je potrebno biti pozoren tudi na odtoke pralnih in pomivalnih strojev, saj do zamašite pogosto pride tudi pri le-teh.

čiščenje-kanalizacije

Do zamašitve pride postopoma – v prvi fazi postanejo odtočne cevi le manj pretočne, v drugi fazi pa lahko postanejo cevi popolnoma nepretočne, kar lahko privede tudi do izliva fekalij. Vzrok temu lahko pripišemo slabemu materialu, iz katerega so narejene odtočne cevi, slabemu naklonu, prevelikemu številu kolen ali celo slabi izdelavi celotnega kanalizacijskega sistema. Najbolj pogost vzrok za zamašitev odtočnih cevi so stare betonske cevi ali pa slabo položene plastične cevi, katere nimajo ustreznega padca. Zaradi neustreznega padca pride do zastajanja blata, nalaganja pralnega praška in ostalih nečistoč ter s tem posledično do zamašitve odtočnih cevi.

Čiščenje kanalizacije je edina rešitev, s katero lahko odpravite vso umazanijo v odtočnih ceveh. Odmaševanje odtočnih cevi je najbolje prepustiti ustrezno usposobljenim strokovnjakom, saj je med čiščenjem potrebno paziti, da se odtočne cevi ne bi poškodovale. V kolikor pa do poškodbe pride, vam jo za to usposobljeni strokovnjaki tudi ustrezno sanirajo. Čiščenje kanalizacijskega sistema se lahko izvede na dva načina, in sicer z mehanskim ali visokotlačnim čiščenjem. Visokotlačno čiščenje učinkovito očisti vso umazanijo in nesnago iz odtočnih cevi in je izredno učinkovito pri čiščenju oblog, ki nastajajo na stenah in dnu odtočnih cevi. Da bi se izognili morebitnim poškodbam odtočnih cevi zaradi kemičnega čiščenja, je vsekakor bolj primerno mehansko čiščenje odtočnih cevi, s katerim se učinkovito odstrani umazanija in tudi vse neprijetne vonjave, ki jih je ta umazanija povzročala. V kolikor je problematika večja, vam za to usposobljeni strokovnjaki vašo kanalizacijo pregledajo tudi s kamero ter vam pripravijo predlog sanacije brez kakršnegakoli izkopavanja odtočnih cevi. Zaradi napredne tehnologije se da danes zamašene odtočne cevi očistiti hitro, varno in popolnoma enostavno, brez kakršnegakoli naprezanja in dodatnega stresa, ki ga lahko povzroči ta neljuba nevšečnost. Z rednim in preventivnim čiščenjem kanalizacije pa se boste izognili morebitnim večjim materialnim posledicam in s tem posledično tudi dodatnim in nepotrebnim stroškom. Zato vam priporočamo, da se izogibate zlivanju olj in raznoraznih maščob v odtoke, sproti odstranjujete dlake in lase, odtočne cevi čistite redno oziroma pregled le-teh prepustite za to usposobljenim strokovnjakom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja